Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 30 januari

Grovt, nyttigt men gott?

Jag läste ett recept i en tidning som lät intressant, men kan inte komma ihåg riktigt vad det var i det. Men jag som tänkte att jag skulle köra lite GI för att få bort "ryggfettet" som min flickvän kallar det, tyckte att det skulle vara värt att testa baka lite "nyttigt" bröd.

Jag blandade ner alla torra ingredienser först inklusive bären. Jag har aldrig någonsin hört talas om GOJIBÄR(?) men även om jag inte riktigt mindes allt som skulle vara med i receptet så fastnade just de där bären, och det låter ju verkligen som typ världens mest hälsosamma bär! GOJIBÄR(?) Så de blandade jag i också. Sist hade jag i de fuktiga ingredienserna och sen blandade om allt till en deg och formade dem till vad jag tyckte liknade ciabattor.

Ugnen hade jag satt på 200 grader och jag skickade in dem direkt och lät dem vara där inne i ca 15 min innan jag räddade dem.

Faktiskt så smakade de ganska bra förutom de där GOJIBÄREN De kan man definitivt spola. Det var som en lyxigare variant av russin i brödet, men det är ju meningslöst att göra något lyxigare om det inte ens smakar gott från början. (jag gillar frukt, men inte i bröd) Om GI egentligen ska vara brödlöst, så är detta en ganska bra kompromiss faktiskt. Fast utan GOJIBÄREN då. Dock kan jag med fördel rekommendera GOJIBÄR om man vill vara lite torrt skämtsam. T ex skicka med GOJIBÄR i matsäcken, istället för russin, till ungarna när de ska på utflykt så kan de säga till sina kompisar att GOJIBÄR är mycket bättre och friskare än "pöbel-druvor".

kommentarer (1)

Vad hade jag i:

1 tsk bakpulver.
2dl dinkelflingor
1dl sesamfrön
4dl krusakli
0,5dl gojibär
0,5tsk malda brödkryddor
50g smält smör
100g Keso
2 msk creme fraiche

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen