Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 20 februari
nyttigare parmesanfrallor

Nyttiga(re) parmesanfrallor med smak av brunsås

Eftersom jag då ska fortsätta vara nyttig gjorde jag grövre bröd till mig. Nåja, det är inte alls fel med lite dinkelmjöl fullkorn och krusakli! … det är ju GOTT!… gott. Det blev ungefär som med det andra brödet, men jag bytte ut vetemjölet till lite mer fullkornigt. Jag adderade också lite brunsås som var kvar från kvällen innan. Konsistensen blev kletig och halvrinnig. De fick  jäsa i ca 30 min i ugnen (på 35 grader) innan jag höjde värmen till 200 grader och jag lät dem ligga inne ca 15-17 minuter.

Smaken på dessa blev god! Mmmmm… fullkorn! Eller… nej inte alls. Det är godare med vetemjöl i. Men vad kul att det ändå funkar att göra lite godare grövre frallor! Fast brunsåsen infann sig inte i smaken. Inte för mina lökar iallafall. Bilden är samma som för Parmesanfrallor med vallmofrön!

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

10g jäst
2,5dl dinkelmjöl fullkorn
0,5dl krusakli
2msk olivolja
1ägg
1msk gräddfil
1msk crème fraîche
1dl riven parmesan
1msk brunsås
0,5tsk salt
Vallmofrön & Parmesan på toppen

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen