Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 20 februari
Parmesanfrallor med vallmofrön

Parmesanfrallor med vallmofrön

Idag blev det vita frallor med socker och hela baletten. Aaaah vad GOOOTTT! Fast det ska ju inte jag äta som ska vara GI! Hmmm. Detta brödet blev till min tjej… nej jag är inte avundsjuk.

Jag smulade ner jästen i det ljumna vattnet. Blandade i olja, socker och salt. Efter det tillsatte jag gräddfil, crème fraîche och sist i med mjölet. Sen rörde jag runt allt tills det blev en kletig deg som inte gick att knåda eller så utan jag slevade upp några kluttar på en plåt med hjälp av en lite större sked. Sen fick de ligga där och gona till sig och jäsa i ca 30 min i ugnen (på 35 grader) innan jag höjde värmen till 200 grader. Med temperaturhöjning och allt fick de ligga där ca 15 -17 min innan jag tog ut dem.

Även om jag nu inte ska äta sånt här vitt bröd, fick jag ju lov att smaka mitt alster. Det blev riktigt gott. Lite friskare smak, pga gräddfilen och crème fraichen tror jag.

Förresten, om ni vill hålla lite kolla på annat i matvärlden så finns www.matbloggar.com som en länk i etern.

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

2dl vetemjöl special
10g jäst
0,5dl vatten
0,3tsk salt
2msk olivolja
0,5 tsk socker
1msk crème fraîche
1msk gräddfil
Vallmofrön & Parmesan på toppen

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen