Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 12 mars
chutneybaguette

Baguette med soltorkade tomater och chutney

Nej, nu ger jag upp det där med GI. Jag vill ha VETEMJÖL och VITT BRÖD! Idag hittade jag en flaska Mango Chutney i kylen! Intressant! Den ska man nog kunna baka nåt ok av eller!?

Tja, det blev en ganska enkel deg där jag löste upp salt, socker, jäst och chutney (inga mangobitar!) i ljummet vatten. Sen hade jag i oljan, de hackade tomaterna och gräddfilen och sist VETEMJÖL:) Jag blandade ihop allt med en sked och lade sedan degen på bänken, tillsatte lite mer mjöl och knådade den fem minuter tills den blev smidig.

Jag delade degen i två bitar och rullade dem till två baguetter och lade dem på plåten. Sen blötte jag ovansidan på dem med en pensel och vatten och strödde över vallmofrön. De fick jäsa i ugnen i ca 45 min innan jag gräddade dem i 200 grader i ca 13-15 min.

Alltså, detta blev inte dumt! Jag gissar att sötman i chutneyn gjorde att det jäste bra och det blev finfin konsistens på dem. De smakade faktiskt riktigt gott! Jag är på banan igen!:)

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

1dl ljummet vatten
15g jäst
1tsk salt
1tsk socker
2msk gräddfil
2msk olja
4 soltorkade tomater i olja, hackade
1tsk mango chutney
3,5 dl vetemjöl special
Toppa med vallmofrön

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen