Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 4 september
blandbaguette

SammelsuriumBaguette

Söndag. Sabbat. Idag kommer mor och far och hälsar på. Jag har faktiskt aldrig bakat åt dem… eller möjligtvis när jag var i tioårsåldern eller yngre. Men då var det nog trolldeg eller kanske mjölk med så mycket O'boj att det blev en muffin av det… Så idag är det premiär:)

Så vad skulle jag göra för något idag? Idag skulle jag göra något till lunchen. Något mustigt, något lite annorlunda, något som smakar ordentligt. Svårt. Men som tur är finns det massor av olika saker i kylen idag:) Fast, i och för sig…jag borde nog kanske köra lite safe idag när det är premiärbak (hur ser en sådan ut??). Fast, köra safe…njaeee. Ingen kommer ihåg en fegis! Nehepp. Svart Danbo (det som i vardagsmål lite oläckert kallas fisost)! Jajjemän! Det ska vi ha i! Ricotta?! Kan man ha i det? Hohoho.. absolut! Men inte ska jag väl ha i potatissallad i denna? JOOOOO!!!! Det ska vi! Men är det något som definitivt är lite skruvat så är det korv. Det vore nästan degenererat att lägga i. Japp, korv ska det i idag! Och inte vilken korv som helst, utan enrisrökt Läckökorv. Sen fyller vi ut detta med filmjölk!

Korv
filmjölk
ricotta
svart danbo
potatissallad

Herrejistanes! Sicket sammelsurium! Kan det bli mer osafe? Litegrann som att växla in huset på kasinot mot marker och sätta rubbet på nollan! Eller som att vara med i låten Detroit rock city! Gasen i botten, head on collision, ung rebell.. skulle jag fastna i bilen utför stupet? Eller skulle jag ro det iland och sitta i Chesterfieldfåtöljen och dricka konjak i rökrock som en Lord Moyne medan Trustor länsades?

Bara jag inte tvingas i landsflykt;)

Jag blandade ner jästen i filmjölken och hyvlade i ca 5-6 skivor Danbo. Jag tillsatte salt, socker och olja och hade sedan i resten av galenskaperna. Tillsist hade jag i mjölet.

Jag gick ner till assistenten och började prata om det fina vädret, men han verkade inte bry sig (han ser ju inget av det som står där i källaren, i mörkret). Så jag sa till honom att knåda degen i en kvart. Han skred till verket i medelhastighet utan att knorra.

När han var klar tog jag upp degen i ljuset, delade den i två bitar och lade dem på bänken för jäsning i en timma under duk. När det var klart formade jag två baguetter och lade dem på en plåt och staten dem i ugnen på 30 grader för en jäsning till, i 45 minuter. När jäsningen var klar tog jag ut dem och satte ugnen på 215 grader. När ugnen nått sin rätta temperatur satte jag in dem och gräddade dem i ca 15 minuter tills de blev gyllenbruna.

Kabaaam! Sicken triumf! Jag blev inte jagad av GW! Det blev ett kanongott bröd! Jag får säga att jag hade fått ta på mig rökrocken om jag hade haft någon! Nu avnjöts detta till grillad fläskfilé och lite rött. Men det går lika bra utan fläskfilé;)

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två baggisar:

2,5 dl filmjölk
20 g jäst
5 dl Manitoba Cream
1,5 tsk salt
1 nypa socker
6 skivor svart Danbo
1,5 msk ricotta
1,5 msk rapsolja
1,5 msk potatissallad
4 skivor läckökorv, tärnat i småbitar.

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen