Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 27 februari

Börjes baguette

Inskickad av Sverker Carlsson

Gör så här
1. Smula ned jästen i en bunke. Strö på salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet.

2. Tillsätt mjölet och rör om. Täck bunken och jäs degen i cirka 3 timmar (gärna mer).

3. Värm ugnen till 250-260 grader. Smörj en bakplåt eller använd bakpapper. Häll ut den jästa degen på väl mjölat bakbord.
Knåda inte - det är det som är hemligheten här! Skär i stället, med vass kniv, degen i tre delar och "fös" ihop degbitarna till avlånga baguetter - lika långa som bakplåten.
Toppa bröden med 1-2 nypor flingsalt/baguetter.

4. Mjöla de utbakade bröden lätt, vrid dem i "spiral" och lägg över dem på den smorda plåten. Skåra dem med vass och tunn kniv. Jäs i 10-15 minuter.

5. Grädda i den starka ugnsvärmen i ca 15 minuter (lägg in 4-5 isbitar i ugnen efter ca 3 minuter). Sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 15-20 minuter

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

25 g jäst (1/2 paket)
2,5 tsk salt
6 dl ljummet vatten
1,1 liter vetemjöl special
3-5 nypor flingsalt

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen