Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 3 juni
bulle med rabarberpaj

Bulle med rabarberpaj, vaniljsås och potatissallad??

Kan man ha rabarberpaj i bröd?

Jag har haft lite mycket att göra och sedan varit på en resa till Prag och bekantat mig ordentligt med det rinnande brödet, öl. Så jag har faktiskt inte hunnit baka så mycket. Nästan inget faktiskt…

Men idag är det dax! Jag gick ner med lilleman och botaniserade lite i kylen och funderade lite på vad jag skulle ha i idag. Det var inte så lätt… Men där, på mitthyllan, stod en bit rabarberpaj! Tjohoo! Den skulle funka! Sedan bredvid stod lite vaniljsås! Självklart! Nu började det liksom ringa lite i varningsklockan. Lite så som spindelmannen antagligen känner när det är en fara som lurar bakom hörnet. Vad kunde det vara? Jag fortsatte att kika runt lite och hittade lite potatissallad! Potatissallad och rabarberpaj… jistanes, det låter ju helt lugubert! Det testar jag!

Jag löste först upp jästen och saltet i vattnet. Sedan rörde jag i hälften av mjölet, så det blev lite smetigt. Efter det hade jag i potatissallad, rababerpaj och vaniljsås. Sedan i med resten av mjölet. Jag gick ner till los assistentasos (den lille ettrige hushållsassistenten i källaren) och kollade läget. Han var på ett ganska ok humör. Klagade lite på att det blivit så kallt igen, att skidorna i hörnet slutat prata med honom och att ölen var slut. Han såg egentligen lite vissen ut. Som att han var bakis. Men att knåda en deg var inga problem. "-Paco, det fixar jag. Jag ska fluga honom till en ballong", sa han och satte igång.

Efter 10 minuter var han klar. Jag tog upp degen och lade den på bänken. Delade den i tre bitar och rullade bollar av dem. sedan skar jag tre snitt, som en stjärna i toppen av varje bulle. Vaför? Tja… ett plötsligt infall bara om att det skulle bli snyggt och proffsigt… pffff.

De fick jäsa inne i ugnen på 30 grader i 1 tim och 20 min. Efter det ökade jag värmen till 230 grader och lät dem ligga kvar under temperaturökningen. Jag väntade tills de blev gyllenbruna innan jag tog ut dem, vilket tog ca en kvart.

Smaken: Hohohohoho… när tjejen kom ner tänkte jag att det var bäst att inte i förväg berätta vad jag hade i, eftersom hon då antagligen inte smakat:) Hon delade en bulle och doftade på den. Hon sa att hon kände igen något. Hohoho… jodå:) Hon tog ett bett och sa "-det var jättegott!"  Så grymt, mission accomplished! Jag berättade vad som var i och tog mig ett bett jag också. Rackarns! Det var verkligen gott! Så sjuka ingredienser men att det ändå smakar så gott? Hur kan det ske kan man undra. Så har ni pajer som ligger kvar i kylen, bara ner med det i degen!

No fear!

kommentarer (4)

Vad hade jag i:

Till tre bullar

1 msk rabarberpaj
1 msk vaniljsås
1 msk potatissallad
1 dl ljummet vatten
1 msk olja
1,5 dl vetemjöl
ca 2 dl rågmjöl
5 g jäst
0,5 tsk salt

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen