Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 6 mars
hederlig fralla

Ciabatta med cacciatore, paprika och oliver och en gammal hederlig fralla med vallmofrön

Idag är det kanonväder och jag tror det blir premiärfrukost ute! Jag hittade en bit cacciatore i kylen och tänkte att den skulle funka finfint med lite oliver, precis som det gör på en onsdag när det är lite onsdagsmys och vi äter och dricker lite gott medan vi gör maten. Så idag får vi se om det går att kombinera ihop i ett bröd. Funkar detta kan man ju köra bara detta med lite rött på onsdagarna;)

Jag löste upp jästen i ljummet vatten och la i saltet, gräddfilen, smöret och ägget. Efter det hällde jag i 2 dl mjöl och blandade med sked runt till en smet, sen hällde jag i cacciatoren, paprikan och oliverna och blandade runt till en smet. Till sist i med de sista 2 dl mjöl och när det blev lite stelt i bunken tog jag ut degen och knådade den smidig. Sen fick den jäsa 30 min under handduk.
När de 30 min gått knådade jag den igen och satte in den i ugnen (på 40grader) på jäsning igen i 30 min utan handduk. Sen ökade jag ugnen till 180 grader för gräddning och det tog ca 15 min till det var klart.

Hederlig fralla med vallmofrön

Jag löste upp jästen i ljummet vatten och la i saltet, gräddfilen, smöret och ägget. Efter det hällde jag i mjölet och blandade med sked runt till en deg. Sen la jag degen på bänken och knådade den smidig. Sen fick den jäsa 30 min under handduk.
När de 30 min gått knådade jag den igen och delade upp den till små bullar och lade på vallmofröna och satte in den i ugnen (på 40grader) på jäsning igen i utan handduk. Efter 30 min ökade jag ugnen till 180 grader för gräddning och det tog ca 15 min till det var klart.

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer

Ciabatta med cacciatore, paprika och oliver

0,5 dl ljummet vatten
1 dl gräddfil

1 ägg
1msk smält smör
1krm salt
5g jäst
4 skivor hackad cacciatore
3 skivor hackad grön paprika
5 gröna oliver, hackade
4 dl dinkelmjöl fullkorn

Hederlig fralla

0,5 dl ljummet vatten

1 msk gräddfil

1/5 ägg (hade bara en tesked kvar)

1 krm salt
5g jäst
2dl Vetemjöl special

1 krm vallmofrön

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen