Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 1 maj
förfestbaguette

FörfestBaguette med Bacardi Breezer & färskost

Idag hade vi lite godis kvar från igår, men inte vilket godis som helst, Bacardi Breezer! Ja, det kanske inte är mitt favoritgodis, men helt ok. Det var inte min som blev över;)


Till detta hade jag lite färskost av typen Philadelphia original. Jag kände att detta skulle kunna bli det givna brödet för en förfest eller en grillning hemma på altanen. "Älskling, glöm inte köpa FörfestBaguetter till ikväll!" eller "Neeeeej, förlåt! Jag glömde köpa FörfestBaguetterna!!!, men jag åker genast tillbaka de 3 milen till Konsum och fixar det!" Ja, det kanske är fraser vi snart använder varje fredag!

Jag värmde till bacardin lite så den blev ljummen och löste upp saltet och jästen och slog i oljan. Efter det slevade jag i färskosten utan att blanda om, sist hade jag i mjölet. Jag gav det direkt till assistenten och lät honom knåda. Assistenten har ju som ni kanske vet varit på semester ett tag, så jag tyckte inte det var mer än rätt att han knådade lite extra idag. Efter 20 minuter tyckte jag att degen kändes finfin (det hade nog räckt med mindre).

Efter det fick degen jäsa under duk i 40 minuter innan jag formade en baguette och lade den på plåten. Jag strödde lite mjöl över och lät den jäsa under duk i 60 minuter till.

Till sist fick jag in den i ugnen och lät den ligga där alldeles ensam i ca 12-15 minuter i 200 grader innan jag tog ut den.

Smaken: Nä, dra på trissor! DET BLEV JU KANOOON! Det trodde jag faktiskt inte. Jag menar vem har i Bacardi i brödet???...Jättefin luftig och spröd konsistens och jättegod smak! Jag tror ni måste börja baka FörfestBaguetter! Nu satt jag på morgonkvisten och åt FörfestBaguette och det smakade toppen, då kan jag bara tänka mig hur det blir på kvällen till ett glas rött, eller fem, i goda vänners lag!

Rekommenderas verkligen!

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

Till en baguette

10 g jäst
1 krm salt
1 msk olja
1 dl Bacardi Breezer ananas
2 msk Philadelphia färskost
2,5 dl durumvetemjöl

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen