Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

torsdag 28 juli
Förfuskad fiberfralla

Förfuskad Fiberfralla eller FejkFiberfralla

Idag känner jag mig som Hemliga Arne! (Ifrån Trazan och Banarne, ifall ni inte har koll på detta:) Och idag ska jag lära er hur man kan äta kakan men ändå ha den kvar, och till och med få grädde och sylt ovanpå! Härligt va!? Ni vet, det finns ju så mycket olika nyttiga frallor nu för tiden. Det är Gi-bullar hit och dit, LCHF-bröd här och där och grova baguetter (?!) överallt som ska göra oss snygga och smala. Dock (lägg detta på minnet nu) är det en universell sanning att allt som är riktigt gott är onyttigt. Tar man det baklänges kan man likaväl också säga att allt som är nyttigt aldrig någonsin kan smaka riktigt riktigt bra. Javisst suger det? Men så är det. Lika sant som att jorden är rund.

Så, alla de där "nyttiga" frallorna och baguetterna kan aldrig någonsin smaka lika bra som "riktiga frallor"! De enkla, lätta, smidiga, onyttiga och underbara vita frallorna.

Därför tänkte jag idag tipsa om hur du får möjlighet att sitta där vid matbordet och njuta av "Riktiga frallor" fast det ser ut som att det är grymt nyttiga, fiberrika frallor. Ja, rena rama hälsokosten faktiskt. Du kommer höra saker som: "Tänk att de smakar så gott, även att de är så nyttiga!", eller "Åh detta är mitt nya favoritbröd!" Din sambo kommer tycka att du har karaktär, att du helt enkelt är fantastisk, en superhjälte! Du kanske t o m får ligga lite mer och då kan man ju säga att det trots allt var väldigt nyttiga bullar!
Du kan ta med det på fester och kommer då bli bagarkungen, när de andra gästerna säger att "jag har försökt baka nyttiga frallor många gånger, men de har aldrig smakat så här bra!" När de frågar om receptet säger du helt sonika att det är hemligt, precis som receptet på Coca-Cola.

Hemligheten är väldigt väldigt enkel. Du tar helt enkelt köpefralla-receptet (ifrån den 16:e april, bara scrolla ner bland inläggen) och häller i en matsked Kinesisk soja innan du blandar i mjölet. Detta gör att degen blir brun och ser väldigt nyttig ut. Den påverkar inte smaken. Känner du att du behöver lite mer som stärker historien om att det är galet nyttiga frallor lägger du på lite solrosfrön ovanpå. Men tänk på att du nu nallar lite på det underbara:)

Jag önskar eder en härlig frukost och hoppas på en rejäl befolkningsökning om nio månader eller åtminstone att sängförsäljarna får mer att göra framöver;) Läge för aktieköp?

kommentarer (1)

Vad hade jag i:

Samma som Köpefralla ifrån 16:e april + en grej till (soja)

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen