Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 12 mars
fullkornsciabatta

Fullkornsciabatta med Svarta Sara, paprika och bearnaise!

Ja, detta skulle bli spännande. Jag botaniserade i kylskåpet efter lite sång som var kvar och hittade ju kanonhärliga ingredienser! Bea och Svarta Sara! Hur skulle dessa två damer mysa tillsammans i ett brödbak? Det låter ju härligt… eller…

Idag använde jag ljummen mjölk istället för vatten att lösa upp jäst och salt i (freudianskt?). Sen hällde jag i alla fuktiga ingredienser och lade i den röda paprikan (jisses det blir ju bara värre). Sist i kom mjölet och linfröna. Jag blandade runt allt med en sked till en ganska okletig deg. Denna formade jag som en ciabatta (ja det blev bara en). och lade på en plåt för jäsning inne i ugnen i ca 45 minuter. Jag satte sedan ugnen på 200 grader och lät den gräddas i ca 15 min.

Bea och Svarta Sara blev kanske inte ett kärlekspar, men de brevväxlar nog ibland iallafall. På Svarta Saras initiativ. Jag hade förväntat mig någon liten smak kvar av Bean, men den var borta. Kvar var dock ett gott bröd som också skulle kunna lämpa sig som baguette till en middag. Jag skulle då lägga linfrön som dopping! Kan rekommenderas.

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

0,75 dl ljummen mjölk
5g jäst
0,5 krm salt
1msk smält smör
1msk crème fraîche
2msk riven Svarta Sara
1 skiva hackad röd paprika
1tsk bearnaisesås
1dl dinkelmjöl fullkorn
2dl rågmjöl fullkorn
1msk linfrön

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen