Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 5 mars
fullkornsfrallor

Fullkornsfrallor med soltorkade tomater och grillade kronärtskockor, toppade med parmesan!

Idag kör vi vidare på konceptet att använda överblivet i kylen! Det ska bli frallor med soltorkade tomater och kronärtskockor(!). Japp, vi köpte lite för mycket till tapasen igår, så jag tänkte att det ska gå åt idag på morgonen istället:)

Jag löste upp salt, socker och jäst i ljummet vatten och kläckte i ett ägg och vispade litegrann så det blev lite bubbligt. Sen lade jag i de soltorkade tomaterna och kronärtskockorna. Eftersom det fanns olja i burken med kronärtskockor använde jag den istället för smör eller olivolja. Sen hällde jag i mjölet och blandade det till en deg/smet och lade använde skeden för att lägga upp några klumpar på plåten. I vanlig ordning förväntade jag mig att de skulle flyta ut lite och bli plattare under jäsningen.

De fick jäsa i ugnen utan handduk (jag låter det alltid jäsa utan handduk i ugnen) i ca 30 min på 35 grader. Sedan tog jag ut dem och ökade ugnen till 200 grader. När ugnen var varm satte jag in dem i ca 12 min för grävning innan jag förbarmade mig över dem och plockade ut dem.

Nja. Visst de blev ok! Men jag hade hoppats på mer tror jag. Det fanns liksom ingen riktig smak i dem. De olika smakerna verkade ha tagit ut varandra och kvar blev… inte så mycket. Jag hade ju förväntat mig en jordskredsfralla eftersom det gått så bra på sistone. Men icke.

En bloggsamling www.bloggar.tv

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

‎1 dl ljummet vatten
5 g jäst

1 msk smält smör

1 krm salt

1 nypa socker

2 dl dinkelmjöl fullkorn
3 soltorkade tomater i balsamvinäger, hackade
3/4 kronärtskockshjärtan i olja, hackade

1 ägg
Riven parmesan till topping

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen