Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 11 november
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. Rackarnas gott! Sedan kom jag att tänka på att det hade varit trevligt att grilla brödet till morgonens bak…brödbak…Bakande! Hagge önskade GI-bröd och Fidde ville ha med surdeg… Som ni kanske minns är mina erfarenheter med surdegsbröd något…mindre bra (Jag ska baske mig ta tag i det där så jag blir en fena på det, men det ä lite som att börja träna… imorrn). Så Hagge vinner matchen idag! GI-bröd it is!

Hmmm.. vilka bra grejer hade jag för detta? Dinkelmjöl fullkorn, funkar! Solrosfrön, check! Dinkelflarn, whooa! Sesamfrön, absolut! Detta svänger vi ihop med lite filmjölk också, så känns det riktigt nyttigt… Lite som att äta fil och flingor fast i enorma mängdskillnader. Typ tre paket cornflakes och ett par skedar fil. Hmmm…

Sen kom jag på en bonus! Bakpulver! Till degar/massor som inte är så sammanhållande bör man använda bakpulver istället för jäst. Ok, det jäser inte lika mycket och fint som en vetedeg med jäst, men det funkar helt ok och den stora bonusen är att det går SJUKESNABBT! Det behöver ju inte jäsa!

Så, jag hällde alla torra ingredienser i en bunke och lade sist i bakpulvret och rörde om ordentligt. Sedan hällde jag i filmjölken. Jag rörde om allt till en massa och stjälpte sedan ut den på ett bakpapper. Jag tog en kniv och plattade till och formade den till en fyrkant.

Jag drog på ugnen på 225 grader och när den nått temperaturen var det bara swisch in med den i ugnen! Easy peasy, japanesy (som Brooks Hatlen hade sagt. Detta blir ju som värsta läsarfågan! Vem kan?)

Där inne fick den ligga i ca 12-15 minuter (jag missade tiden. Jag tog helt enkelt ut den när den såg bra ut!).

Smaken blev faktiskt riktigt bra (för att vara ett nyttigare bröd)! Inte ett svull-bröd direkt, och det är ju inte heller meningen med GI-bröd. Ja, det känns faktiskt nyttigt, men gott!

kommentarer (2)

Vad hade jag i:

Ett litet bröd

1 dl filmjölk
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk bakpulver
1 msk solrosfrön
1 msk dinkelflarn
1 msk sesamfrön

Fröbröd

lill-nyttigt fröbröd

Jag gått och funderat på vilken diet jag ska hoppa på. Kruxet är att jag gått och funderat makabert ...

kommentarer (2)
påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
Matbloggstoppen