Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 14 maj

Jag dödade den.

Ni som läst inlägget nedan förstår hur höga mina förväntningar var idag. Jag var sjuuukt förväntansfull och ville sååå gärna att det skulle bli bra idag, och med mormorn och allt! Jag väntade och väntade.... och väntade på att den skulle jäsa. Jag försökte tillslut stirra ut den och skrämma den till jäsning. Men icke. Inte en millimeter rörde den sig. Den dog. Frontalkrock utan bälte, den kilade vidare utan att säga adios amigo, den gick till pärleporten och fick fripass in.

Jag fattar inte vad jag gjorde för fel. På femte dagen, när jag satte in surdegen i kylen så var det bra med liv i den lille rackaren. Så go å fin, lite busig, glimten i ögat hade han. Man kunde nästan höra honom säga "kompis, vi ska uträtta stordåd tillsammans". Idag hade han tappat spjutet, sålt smöret och tappat pengarna, kallat en Hells Angels-knutte för lillprutten. Fy sören vad tråkigt....

Mormor... vad tror du om knäckebröd?

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen