Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 9 april
köpefrallor

KABOOOOM!

Ok. Så här ligger det till. En av anledningarna till att jag överhuvudtaget började baka är att jag alltid önskat att jag skulle kunna baka en "riktig" fralla. En såndär köpefralla liksom. En sån som är smidig och galet luftig inuti. Man kan säga att varje gång jag bakat frallor har jag haft en önskan att resultatet skulle så pass bra. Men det har aldrig hänt!

Jag har filosoferat mycket kring detta. Ungefär så här har jag tänkt "Ett bageri måste tänka på marginalerna, därför har de säkert mindre mjöl i sin deg. Det är nog nästan en smet som de har där. Och med mycket vatten i så blir det nog större "bubblor" i när det jäst och vattnet dunstar i värmen. Ja, så måste det vara".

Det är därför jag ofta gjort "kletiga" degar:) Men nu vet jag vad hemligheten är! JAG VET! JAAAAAAAA! Idag lyckades jag för FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV göra en "köpefralla". Hemligheten är mycket enkel och jag får en känsla av att vara den där människan på TV som berättar hur illusionisterna gör sina trick. Om jag lyckas med konststycket att återskapa dem nästa helg igen så ska jag berätta hur man gör!:)

kommentarer (5)

Vad hade jag i:

Recept är tillsvidare hemligstämplat.

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen