Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

onsdag 6 maj
Fröbröd

lill-nyttigt fröbröd

Jag gått och funderat på vilken diet jag ska hoppa på. Kruxet är att jag gått och funderat makabert länge. Lite för länge.Så, nu är det dags att börja tänka på sommaren. Inte solen och värmen egentligen, utan mer försöka avvärja förpassning till vassen medan polarna är på bryggan. Nej, ok, det är väl inte så farligt än, men nu har jag verkligen frossat i allehanda onyttigheter. Jag har till och med lärt mig äta fler onyttigheter! Jag har aldrig egentligen gillat grönmögelost. Trist att inte gilla det. Det verkar ju så sofistikerat och belevat att äta en Roquefort med en flaska rött, helst utan något mer. Så, jag började med en lätt-att-äta-grönmögel. Tja, lite som att en Heroinist en gång antagligen började med ett bloss marijuana. Och samma visa var det väl här. Jag gillade det. Vilket var nästa steg? Och sedan blev det tyngre och tyngre ostar. Ok, jag tycker nog inte jag har nått slutstationen än, men jag är på väg! Vad håller jag på med???? Jag lär mig att äta ännu onyttigare! Nästan tvingar mig ju! Det jag egentligen borde gjort var ju att börja käka selleri på morgonen!
Det är bara att erkänna, jag är slav under allt gott. Och jag gillar det. Men historien är ju full av slavuppror. Så, nu är det dags för mitt egna lilla uppror. Jag tänkte baka ett bröd som är åtminstone något nyttigare än vita frallor med vallmofrön på (nu är det nästan så jag simmar tillbaka på hela idén, bara jag tänker på vita frallor).
Ok, jag tänkte helt enkelt börja med små steg. Jag hade i solrosfrön, sesamfrön och linfrön i en vit mjölblandning. Det är ju iallafall något nyttigare!!!


Jag blandade alla våta ingredienser först med jästen. Sedan lade jag i mjölen och sist saltet. Detta knådades sedan 15 min av den kära lille assistenten.


Idag hade jag tid, så den fick jäsa i 1 timma i en bunke med handduk över innan jag tog ur den ur bunken och knådade den för hand några minuter. Sedan oljade jag en degform och lade i degen. Jag mjölade lite ovanpå och lade över en handduk. Sedan fick den jäsa inne i ugnen ca 45 min. Efter det tog jag ut den, värmde upp ugnen till 220 grader och staten in den för gräddning. Efter ca 15 minuter var den klar.


Asså. Det är helt ok! Inte som en vit fralla (dregel) men det är helt ok! Detta blir det definitivt till frulle imorrn.
Shit, så smal jag kommer bli! Jag får nog större muskler också! Jag kommer få sex…pack!

Ehrm.

kommentarer (2)

Vad hade jag i:

Ingredienser till ett bröd

270g Vatten
270g Vetemjöl 
70g Durumvetemjöl 
25g Jäst
1 msk Salt
1 msk Rapsolja
1 tsk Brödsirap
40g Solrosfrön
16g Linfrön
12g Sesamfrän

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen