Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

måndag 28 februari

LosFormosBaguette

Inskickad av Lena Thoft

Lös 25g jäst i 1 dl mjölk och 5 dl kallt vatten. Tillsätt 1 tsk honung samt 13 dl Vetemjöl special. Arbeta degen i 15 minuter i maskin, tills den är blank och smidig.

Tillsätt  1 msk salt och kör ytterligare i 2 minuter. Täck degen med plastfolie och låt jäsa kallt 2-5 timmar. Ju längre - desto bubbligare bröd.

Sätt ugnen på den högsta värmen och lägg bakplåtspapper på en plåt.

Mjöla bakbordet generöst och vänd ner degen med degskrapa och vänd degen tills alla sidor är täckte med mjöl.

Dela degen i två delar, gör delarna avlånga och dela sedan varje del en gång till på längden fast inte helt i ena änden så det blir två "ben". Tvinna ihop benen och lägg på plåten. Låt vila tills ugnen blir varm.

Sätt in plåten lite längre ner än mitten och spreja med vattenspruta uppe och nere i ugnen. Stäng snabbt!
Grädda i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200° och baka dom ytterligare i 20-25 minuter.

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen