Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 12 juni
majsfralla

Manitoba MajsFralla

Shhhiiit! Jag sitter uppe halvintergalaktiskt sent och bakar bröd! klockan är nu 02.30 (ok, det är ju bara barnet för vissa, men för mig är det faktiskt hyfsat sent).

Vi har idag kommit överens om att vi ska träffas på en ö utanför stan imorgon morgon och vi ska ta med äggmackor och kaffe. Men inte kan väl jag åka dit utan att ta med hembakt bröd!?!?! Nehepp! Det funkar inte. Vi ska byta det dära Lingongrova (Sveriges mest sålda bröd enligt supertoppentjejen Tulle) mot Manitoba Majs! Japp, så ligger det till. Lingongrova…NEVAH!

Jag hade ju tänkt ta med lite surdeg/antideg i dagens bröd, men jag kollade till den där den står i hörnet på bänken. Inte ett liv. Inte ett andetag. Den låg där som en överförfriskad säl som ätit sjögräs i ett halvår. Nej, jag kunde inte förmå mig att tvinga med honom på dagens resa. Ligg kvar lille deg... Ligg kvar och mys... bli bättre.

Jag har varit och handlat mjöl idag. Ni som läste gårdagens inlägg såg att jag hade trillat ner på all-time-low med mjöl. Jag tänkte bara ta lite vanliga saker… vetemjöl, durumvete… men mitt i alla mjölsorter fanns majsmjölet. "eeeeeey paco!" sa det där på hyllan. Det räckte för mig. "Jag tänkte "Vatos locos Forever!" (Som i Blood in Blood out, shit siken sjukt bra rulle!) vi ska uträtta stordåd! Häng med ner i degen vetja!

Så här gjorde jag:
Jag hällde i Actimelen och vattnet och gräddfilen och löste upp jästet och sockret. Sedan hällde jag i oljan och mjölet. Jag rörde runt med en sked tills den blev lite smulig, sedan hällde jag i saltet, knäppte mina händer och viskade "oh Lord, må frallorna bli bra". Han svarade genom att ge mig en trisslott utan vinst:/ VAFALLS!

Sedan gick jag ner till lille kompisen i källaren. Den lille rostfria skapelsen. Den lille tillfångatagna knådaren! Degslaven! Assistenten!

Jag sa till honom att inte spara på krutet. Kör på lilleman! Kör ordentligt i 15 minuter! Han sa Nostrovije! Killen kör All-in på lördagen tydligen…

Efter att lilleman knådat superdegen i 15 minuter fick han gå ut till de andra i hagen och prata och jag tog degen och delade upp den i….jättemånga bitar... som jag rullade till bollar och lade på en plåt. Sedan strödde jag lite mjöl över och lade på en duk och skickade in i kylen. Där jäser du nu.

Det jag tänker göra när jag vaknar är att jag bara tar plåten ock skickar in in i ugnen för gräddning på 200 grader i ca 10 minuter. Sen ska jag sätta fast dynorna i båten, ta på flytvästarna, starta båten och dra ut i skärgården och äta upp hela baletten med stekta ägg på (eller så många jag kan innan någon stoppar mig och frågar om de kan få smaka). Godernatt alla! Hoppas familjen Calmius och Sjöström/Thoft sover gott efter kvällens mys!;) Kram på er!

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För ganska många frallor:

1 dl Actimel (barnyoghurt)
2 dl Vatten
3 msk gräddfil
6 dl Manitoba cream
1 dl Majsmjöl
2 msk olja
2 msk flingsalt
1 tsk salt

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen