Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 16 oktober
mixbröd

MixBröd

Idag blir det riktigt blandat. Jag kom ner från sovrummet till köket och bara hade en stark känsla av att jag måste blanda friskt idag. Detta ska jag ha i idag:)

Bulgur, tapenad, ägg och färsk tomat. Kan inte gå fel. Eller....

Jag har satt ett Levain på jäsning också. Men som ni vet kan det gå precis käpprätt med det. Hua.

Egentligen trodde jag inte riktigt på detta idag. Jag menar, bulgur…Hohoho! Färsk tomat…. HOHOHO!! Nej, det kunde nog inte gå så bra. Men man måste ju testa! Assistenten skulle säkert undra vad jag drack för rödvin igår och om det slagit slint, om indianerna hoppat ur kanoten och börjat simma mot land.

Ah, men jag fortsatte mitt lilla brödprojekt.

Jag löste upp jästen i vattnet och blandade sedan ner hela klabbet i en bunke och rörde om. Sedan gick jag ner till assistenten i källaren och bad honom knåda alltsammans till en deg i 15 minuter. När jag hämtat upp degen lade jag den på bänken för jäsning i 45 minuter under duk. När detta var klart knådade jag den för hand igen i ett par minuter, formade en stor boll och lade den i ugnen för ytterligare en jäsning under duk. Nu på 30 grader i ugnen. Efter 45 minuter hade den jäst till mer än dubbel storlek och flutit ut något (så den inte var som en boll, utan liknade ett vanligt bröd). Det var nu jag fattade att det skulle bli bra konsistens. Riktigt bra. Jag tog ut den och ökade värmen i ugnen till 215 grader. När den nått sin värme satte jag in den i ca 20 minuter.

Detta var ett av de bästa frukostbröd jag bakat. Rabiat gott faktiskt! Som en franska, fast liksom mycket fylligare i smaken, rundare och godare. Shit så nöjd jag blev!:)

mixbröd

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För ett bröd

1 dl ljummet vatten
10 g jäst
3 dl Manitoba cream
1 tsk salt
0,75 dl kokad bulgur
1 msk tapenad
1 ägg
0,5 hackad tomat

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen