Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 15 maj
Surdegsknäckebröd

Mormors surdegsknäckebröd med oliver och getost

Som ni vet trillade Mormors surdegsbröd med oliver och getost av pinnen igår. Sorgligt och betungande. Men frukta ej, ni trogna! I dager haver brödet återuppstått! Mormors surdegsbröd med oliver och getost har återuppstått och transformerat till Knäckebröd. Prisad vare assistenten!

Jag tänkte helt enkelt att det gick ju för böveln inte kasta min lille vän till hundarna, låta honom stenas på torget (här hade han nog iofs inte tagit skada pga av sin konsistens), stå i stupstocken och bli hånad. Nej, han förtjänade ett bättre öde. Eftersom han var död, och rigor mortis
satt in kände jag att det bara fanns ett alternativ. "-Dig skola jag göra till Knäckebröd, min lille vän".

Så jag skred till verket. Jag delade honom i två delar (kommer ni ihåg "Luguber"?) och kavlade ut dem ordentligt så de blev mycket tunna. Jag rev av lite bakplåtspapper och lade det på två plåtar. Sen lyfte jag över de två degarna på varsin plåt, kavlade ut dem lite till och satte sedan in dem i ugnen på 200 grader. Där fick de gräddas i ca 20 min (jag funderade ett tag på om jag skulle kremera honom) tills de blev gyllenbruna.

Sedan var det bara att låta dem svalna och äta.

Jag får nog säga att detta kändes som lite väl mycket blod svett och tårar för att få fram två större knäckebröd. Men de smakade ändå ruggigt gott! Som knäckebröd är detta en riktig vinnare! Med lite tapenad på funkar de kanon som lite snacks på kvällen!

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

Degen som skulle användas för Mormors surdegsbröd med oliver och getost 14/4. Ni hittar den nedan.

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen