Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 23 juli
Ninjafralla

NinjaFralla

Idag vaknade jag lite sent och lillgrabben ska på kalas! Hur skulle jag hinna? Jo, med lite Manitoba cream och handknådning;) Jag spang ner för trappan och började botanisera i kylen...

Jag var i Malmö i torsdags. Tjohoo! Det var skruttväder hemma och vi tänkte att vi kunde äta middag på Lilla Torg och sen shoppa lite dagen efter. Vi hamnade på ett av våra favoritställen som har Edamamerbönor och Won-Ton-knyten, Koi. Alltså, de där Won-Ton-knytena... De är så sjukt goda att om jag aldrig behövt bry mig om pengarna och det varje vecka kom en lastbil med pengar och lämnade på trappan så hade jag någon gång när jag var ensam hemma gjort ett bad med dem och hoppat i... Ok, det låter lite läbbigt. Kanske jag inte hoppat i, men ätit många iallafall;). Så med lite japanskt i bakhuvudet blev jag intresserad av teriyakisåsen som stod där som en ninja, tyst i skuggorna.
För att ninjan inte skulle känna sig ensam och oduglig fick han lite svarta oliver han kunde hacka upp i bitar, lite fil för magen och lite jordgubbs-MER, alla ninjors egen hemliga favoritdricka.

Jag började med att lösa upp jästen i jordgubbs-MER:en och hällde i filen och teriyakisåsen. Jag fortsatte sedan med oljan och saltet och de hackade oliverna och tillsatte sist Manitoban. Sedan rörde jag runt allt och stjälpte ut allt på bänken och knådade i ca fem minuter. Jag fick tillsätta lite mjöl för att det inte skulle bli klibbigt. När degen sedan var smidig delade jag upp den i fyra bitar och rullade små bollar av dem. De fick jäsa inne i ugnen på 30 grader utan duk i ca 45 minuter. Sedan ökade jag värmen till 180 grader och lät dem vara kvar. Efter att ugnen nått 180 grader fick de ligga och sola i ca 10 minut.

Swisch! Klara att avnjutas!

Jag behöver inte sticka mig i magen med ett svärd och begå Harakiri. De blev lätta och luftiga (som alltid med Manitoban:) teriyakin kändes hyfsat tydligt och blev nog också något avväpnad av oliverna. Japp, detta blev ett par riktiga NinjaFrallor med hedern i behåll!

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För fyra frallor:

0,5 dl jordgubbs-MER
0,5 dl filmjölk
5 g jäst
1 msk olivolja
10 svarta oliver, hackade
1 msk teriyaki
2 dl Manitoba cream

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen