Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 19 februari
olivnyttigt

Olivnyttig fralla

Jag håller uppe GI-spåret någorlunda, men kör idag med jäst istället för bakpulver. Jag smulade ner jästen i ljummet vatten tillsammans med oljan och saltet så det fick lösa sig. Sen kläckte jag ägget och hällde i gräddfil och den rivna parmesanen. Jag vispade det lite och tillsatte sen oliver och sist mjöl och krusakli.

Degen blev ganska kletig, men jag tänkte att det kunde vara bra. Om bagerier måste tänka på marginaler så borde ju mindre mjöl i bullarna vara tricket. Så jag tog en sked och lade upp några klumpar på plåten och strödde lite parmesan på toppen av bullarna. Sen satte jag in allt i ugnen på 35 grader och lät det jäsa där inne i 40 min. Under denna tiden såg jag att tricket att spara mjöl hade gjort att de flutit ut och nästan blivit platta. Skrutt också, men de såg ändå luftiga ut. Sen tog jag ut dem och ökade ugnen till 180 grader. Sedan satte jag in dem igen och gräddade dem i ca 12-15 min.

Jättegott! Jag är på GÅNG! Glatt överraskad blev jag faktiskt idag. Shit, jag borde bli bagare ju!

ps. Du hittar fler trevliga bloggar på http://www.bloggarommat.se

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

2msk vatten till jäst.
10 svarta oliver
5 gröna oliver med piemento
10g jäst
2,5dl dinkelmjöl fullkorn
1dl krusakli
2msk olivolja
1ägg
0,5dl gräddfil
1dl riven parmesan
0,5tsk salt

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen