Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

lördag 9 juli
pannkakor

Pankisar

Idag är det den andra semesterlördagen. Jisses, redan den andra! Jag är lite sliten i kroppen eftersom jag la sten i rabatterna nästan hela dagen igår. Ett försök till att minska arbetet med ogräs och annat framöver (troligt… det kommer hända något som gör att jag måste lägga om allt framöver. Jag, cynisk?)

Som sagt, det är semester! Wohoo! Och i semestertider är man kanske inte så nyttig alltid även om man kan försöka. Är man viljestark kan man köra LCHF (Low Carb, Hi Fat). Denna metoden verkar vara väldans bra för kroppen och det fysiska välmåendet, och man kan tappa ett gäng kilo!

Men nu är det ju semester! Wohoo! Då borde man ju också satsa en slant på det psykiska välmåendet. Då är HCHF (High Carb, High Fat) en alldeles ypperlig metod. Bara låt dig svepas iväg i alla kolhydrater och fetter, bry dig inte, ta allt det där du vill ta på buffén. Frallor, bacon, marmelad, korv, sylta(?!)…

Det fina med HCHF är att man kan lägga till ett moment till som höjer ribban ytterligare ett snäpp. Metoden är HCHFA (High Carb, High Fat, Alc). Alla metoders metod, the best of the best, tha shit, dunderkuren för själen, Nirvana! Men eftersom Nirvana endast är tillägnat de som lämnat oss är det inte rekommenderbart att leva i detta för länge. Det finns vissa som rör sig bland oss vanliga människor som kör HCHFHA, grymt kul, men det är högst experimentellt.

Idag ska jag ge bort ett litet HCHF-tips! Jag bakar ju bröd oftast, men idag tänkte jag ta med en annan sak och eftersom de innehåller en hel del mjöl (mitt rättstavningsprogram ville skriva "mjäll" här, det hade inte blivit så läckert) tänkte jag att det var ok ändå… En klassiker. Pannkakor! Sicken bra grej… funkar alltid, i alla situationer. Man kan äta dem i vått och torrt, man kan kasta frisbee med dem om barnen har tråkigt, man kan ha dem som solskydd för ansiktet om man bränt sig, man kan täta läckor i luftmadrassen med dem (det hade iallafall MacGyver fixat). Ja användningsområdena är oändliga!

Sen är det ju så grymt enkelt! Jag blandade ihop alla ingredienserna och vispade runt det till en smet igårkväll. Sen fick det stå i kylen över natten och idag på morgonen stekte jag dem i smörad panna. Jistanes så enkelt. Så gör nu lite pannkakor på semestern och njut av lite HCHF. Uppgradera till HCHFA ibland och bara låt huvudet slappa, eller iallafall ta det lugnt:)

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
1/2 dl ramlösa
1 msk smält smör

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen