Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

måndag 25 april
rågbaguette

Rågbaguetter med brie, vispad grädde och hackade tomater

Jahapp, vi hade påskmiddag igår och det kan det ju bli lite över då. (Jisses amalia, det blir ju alltid määängder över!) Så idag tänkte jag använda lite av det och samtidigt välkomna en ny ingrediens som jag inte lagt i förut - vispad grädde! Jag tänkte helt okunnigt och obevisat att det kanske kan göra det luftigt. Jag hade funderingar på att dra i de kokta äggen (som såklart blev över), men jag hiade mig i sista stund. Jag är inte modig nog idag:)

Jag har varit lite fokuserad på vitt bröd ett tag nu. Jag blev så upprymd av köpefralleavslöjandet att jag glömde bort de andra mjölen. Idag kör vi lite rågmjöl.

Jag började med att lösa upp jäst, socker, salt i det ljumna vattnet. Sedan tillsatte jag filmjöken och oljan. Sedan hällde jag i 2 dl rågsikt och rörde om med en sked så det blev en smet. I den lade jag ner de hackade tomaterna och smulade i brieosten, så det skulle blandas runt ordentligt. Jag rörde om det ordentligt och lade sedan i det grova rågmjölet och lade i den vispade grädden. Sist hade jag i manitoba creamen.

Jag gick ner till min kompis assistenten (som bor i källaren eftersom jag inte vågar störa min bättre hälft i hennes skönhetssömn) och sade till honom att knåda hela baletten i 15 minuter. Det var inget knorrande. Han är alltid pigg på att, den lille krabaten.

När han knådat klart, ropade han inte. Han kan inte prata. Utan jag fick gå ner och hämta den fördiga degen. Jag rullade den till två baguetter som var ca 20 cm långa och skar ett par kosmetiska snitt (djupare denna gången efter gårdagens fadäs) och strödde lite mjöl över dem och täckte med handduk.

Där fick de ligga i ca 40 minuter inan jag satte in dem i ugnen på 200 grader och lät dem gräddas i ca 12 minuter.

Smaken… hmm.. njaae. Jag hade väntat på ytterligare en strike men nu rullade klotet ner i rännan. Det blev liksom intetsägande och smaklöst och behövde en hel del pålägg för att bli gott. Det enda positiva jag kunde hitta var att det KÄNDES som ett nyttigt bröd när man tuggade. Tjejen sa dock att det var "jättegott" och lät ibland "-Mmmm..., mmm..." Men jag vet ju att hon är förkyld och knappt känner smak:/

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

15 g jäst
0,5 dl ljummet vatten
1 msk olja
1 krm salt
1 nypa socker
1 dl filmjölk
2 dl rågsikt
2 dl grovt rågmjöl
1 dl manitoba cream
25 g brieost
2 hackade körsbärstomater
1 msk vispad grädde

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen