Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

söndag 24 april
sparrisfralla

Sparrisfralla med dansk flödeost

Fortfarande kanonfint ute! Sicken påskhelg! Ja, då var jag hemma igen efter ett besök på Öland. Igårkväll stod jag för maten hemma och skulle grilla sparris med getost, knaprig parmaskinka och honung. Lät ju alldeles förträffligt, och hade varit kanon om jag inte grillat sparrisen lite för mycket. Eller, lite för mycket… det såg ut som att jag grillade lakritsstänger…

Så, idag tänkte jag ta revansch! Det blir Sparrisfralla med dansk flödeost!

Jag började med att lösa upp jäst, socker och salt i det ljumna vattnet. Sedan tog jag sparrisen och skar bort de första centimetrarna på ställen och hackade den sedan i skivor som var ca 1-2 mm chocka. Jag blandade ner dem i jäst-socker-salt-filmjölken och smulade ner osten. Efter det hällde jag i mjölet.

Jag lät degen knådas av assistentens hjälp:) i ca 15 min och den var något kletig när jag tog upp den, så det kunde varit något mer mjöl egentligen. Men man får inte vara för petig!

Jag formade två bullar och lade dem på plåten. Sedan skar jag tre snitt ovanpå på varje för att sminka dem lite:)

Resultatet blev faktiskt finfint! Verkligen gott! Det var bra att ha hälften dinkelmjöl blandat med Manitoban, det gjorde att det blev lite små fina bubblor, men något kompaktare och mäktigare. Shit, jag är på gång nu!

Men de där kosmetiska snitten jag gjorde försvann helt under jäsningen:/

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två personer:

0,5 dl ljummet vatten
0,5 dl filmjölk
1 krm salt
10g jäst
1 dl manitoba cream
1 dl dinkelmjöl fullkorn
20g Dansk flödeost med smak av paprika
en nypa socker
1 stjälk sparris, hackad.

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen