Hembakt
En brödblogg för alla oss som gillar hembakat bröd. Kolla igenom recepten för att hitta något som passar för just din middag, betygsätt eller dela med dig av dina egna favoritrecept. Smaklig spis!
Danne

Hej, jag heter Danne och är förtjust i bröd. Riktigt förtjust faktiskt!

Kanske till och med så förtjust att vissa skulle kalla mig brödnarkoman. Just nu är jag på permission från brödrehab med LCHF.

Jag bakar nästan varje lördag och söndag morgon och tänkte att detta vore ett bra sätt att samla recepten. Hur man bakar på riktigt vet jag inte:) Jag är en glad amatör. Men kommentera gärna recepten! Har du ett bröd du vill ha med här? Skicka in det här!

fredag 6 januari
wordfeud

Wordfeud-bröd med morot och paprika

Många av mina vänner spelar Wordfeud. För er som inte redan spelar så kan man säga att det funkar som Alfapet och man spelar det i telefonen mot sina polare. Jag har hört mycket om det och förstått att det är bra och att man kan bli smått beroende av det. Jag själv är en sån person som har ganska lätt för att fastna i tv/datorspel. Ända sedan jag var i tolvårsåldern har jag spelat tv-spel. Då var det TV-hörnan i Färjestaden som var centrum för spelandet och ägaren Arne var en riktig härlig snubbe. Han lirade flipperspel och rökte Bellman cigariller, medan vi lade i våra sparpengar för att spela arkadspel. 
Eftersom jag vet med mig att jag har lite lätt att fastna i spel så har jag hållt mig borta från det där Wordfeud.

Men så innan nyår så kände jag att jag iallafall kunde bara testa det lite, bara liksom för att kolla lite…(jo det funkar säkert!!!…) Jag struntade således i den fina ängeln som satt på axeln och sa (vrålade) "Nej, gör det inte!!!!" och laddade ner det i telefonen och startade mitt första spel mot en kompis. En kille som för övrigt hade skrivit på sin Facebook att han var rädd att Sverige skulle stanna på grund av detta spelet, för att ingen skulle ha tid att jobba. Bara det borde ju fått mig att inte testa...

WOOOOOHOOOOOOO!!! Herrejistanes! Vilket så-in-i-jämrans kul spel! 

F*******n också! Jag är fast! Så rätt han hade! Hur ska Sverige klara av att tackla detta? Anders Borg måste nog införa någon sorts lönebonus a'la sydeuropa som innebär att man får en extra lön i kuvertet vid årets slut om man inte spelar Wordfeud. Klarar man detta så får man också pensionera sig vid 45 års ålder (och då kunna börja spela som en tok!). Även om han lägger till att alla får en Porsche som tjänstebil kommer det ändå vara svårt för folk att ge upp spelet. Shit, vi är dömda till att drömma bokstäver resten av livet och sätta hoppet till att Europeiska Centralbanken kommer och räddar oss.

Så idag blir det ett bröd som är lite inspirerat av mitt nya beroende skulle man kunna säga.

Kylen är fullkomligt proppad nu efter helgerna, så det är en ren skattkista att hämta ingredienser från. Men idag föll valet på de gamla godingarna paprika och morot. Det låg en ost där och kippade efter andan också och ville vara med, men jag lät faktiskt honom ligga kvar idag. Han lär ju inte vara tystare imorrn morgon...

Så, jag löste jästen i vattnet och hällde i salt, socker och olja. Sedan rev jag ner morot och paprika och hade tillsist i mjölet. Jag blandade allt med en sked tills det blev en degklump och gick sedan ner till assistenten i källaren. Jag hade lite bråttom idag så jag sa till honom att göra det snabbt. 10 minuter Paco!

När degen var knådad (bra jobbat på tio minuter!) så delade jag den i två bitar och lade i en varsin ugnsfast form (som jag pudrat med lite mjöl) och plattade ut dem så de täckte botten. Jag tog en kniv och skar in en boksSedan fick de jäsa inne i ugnen i 30 grader.

Efter att de jäst i ca 45 minuter tog jag ut dem och höjde ugnen till 210 grader. När ugnen hittat sin rätta temperatur satte jag in bröden ganska långt ner i ugnen och lät dem vara inne i ca 20 minuter.

Kabaaam! Det blev ruggigt gott! Paprika har jag faktiskt inte haft i förut (tror jag) men det visade sig funka ypperligt! Jag åt upp allt på 40 sekunder så jag kunde återvända till spelet.

Arrrgh, Z är en svår bokstav…

Inga kommentarer än. Bli först, klicka här!

Vad hade jag i:

För två bokstäver:

10 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
1 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
4,5 dl Vetemjöl Manitoba cream
4 msk riven morot
2 msk riven paprika

påskfralla med falukorv

Påskfralla med falukorv och ägg

Nu var det ju alldeles för länge sedan jag bakade. Eller, ja, bakat har jag gjort, men jag har inte ...

kommentarer (3)
GI-bröd

Hagges GI-bröd

Igårkväll var det grillning här! Jajjemän! Jag riggade grillen med gas och drog på lite entrecôte. R...

kommentarer (2)
Matbloggstoppen